søndag den 23. oktober 2011

RAW as Ice - opgaver

Pointen med RAW as Ice er, at blive bedre fotografer ved at løse faste opgaver. At skulle løse en bunden opgave er mere interessant, end selve emnet for opgaven.


Larve på jernholdig klippe, Qorqut. Foto: Jesper Regin


Hver måned byder på en ny opgave, og deltagerne indsender deres bidrag - det er planen at alle deltagere selv kan skrive her på bloggen, og altså selv oprette et indlæg med deres bud på månedens opgave.
Efterhånden som der kommer bud på opgaven, giver deltagerne konstruktiv kritik på hinandens fotos. Da der skal være tid til at løse opgaven kan der gives kritik i løbet af den efterfølgende måned også, men der efter bør fokus være på den aktuelle opgave.

Et bud = et indlæg
Et bud på en opgave oprettes som et nyt indlæg, der automatisk organiseres i mapper inddelt efter den måned indlæget postes på bloggen. Da hver deltager forventes at poste ét bud på hver opgave, bruges fotografens navn eller initialer i titlen, efterfulgt af et beskrivende ord for billedet - det er blot for ikke at have en masse indlæg der kun hedder fx JR, da der er mulighed for at få vist indlæg på anden vis en det månedsbestemte hierarki.

Tags/etiketter
Blogger benytter tags eller etiketter på indlæg, og de kan bruges til at finde eller gruppere indlæg med relateret indhold. Man angiver selv tags på sit indlæg. Har et tag været benyttet tidligere, anbefales det at man benytter det i samme form igen. Altså, benyt generelle termer, og undlad at skrive de samme ord med forskellige endelser osv. Man kan angive flere tags ved at adskille dem med et komma.

Eksempel
Lad os sige at en måneds tema er "Sne", og jeg poster et billede jeg har taget af et snefnug på langrendsløjpen. Billedet er taget meget tæt på med macro, og benytter dybdeskarphed som et virkemiddel. Man kan således ikke se hvor billedet er taget, og jeg døber mit indlæg:
"JR - snefnug"
Og tagger det med "sne, macro, apperture".

Opgaveemner
At fange en stemning, fænomen eller følelse, er mere spændende end at skulle bruge en bestemt indstilling på kameraet, men man kan gå begge veje. Men den største udfordring ligger i at identificere sit motiv og komponere sit billede. Indstillinger og teknik er blot virkemidler til at kommunikere den følelse, man vil ligge i billedet.

Når man poster sit bud beskriver man hvad der er på billedet, hvor og hvornår det er taget, og ikke mindst hvad man har ønsket at opnå med billedet - altså hvorfor man tog det en tidlig morgen med telelinse og lang lukketid, osv. Det giver de andre deltagere bedre mulighed for at give kritik, når man kender til de valg der er truffet.

Alle deltagere opfordres til at komme med opgaveforslag, som evt. kan sættes til afstemning her på siden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar